MMMMM memang sedap kena pulak makan bukak pose nanti
Bahan-bahan ( Loyang bulat 6" x 3" )
· Bahan A :
· 1 tin susu cair
· 5 sudu besar gula
· 3 biji telur Gred A
· 1 sudu kecil esen vanila
· Bahan B :
· 1 tin susu cair
· 5 sudu besar gula
· 3 biji telur Gred A
· 4 sudu besar serbuk koko @1 sudu kecil serbuk nescafe + 1 sudu kecil pes coklat
· Bahan C :
· 2 sudu besar gula - hanguskan dan campur 4 sudu besar air panas (atau boleh guna 2 sudu besar madu)
Cara-cara
1. Kacau Bahan A dan Bahan B dalam dua bekas berasingan. Tapiskan.
2. Panaskan periuk kukusan, masukkan gula hangus atau madu dalam loyang.
3. Masukkan ¾ cawan adunan Bahan A ke dalam loyang dan kukus selama 5 minit atau hingga masak.
4. Bila dah masak, tuangkan pula sukatan yang sama bagi adunan Bahan B atas adunan A. Ulang A dan B berselang-seli hingga habis.
5. Sejukkan dan terbalikkan ke dalam pinggan hidangan.
6. Potong dan hidang.
0 comments:
Post a Comment