Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Ole Ole Enterprise is a gifts and hampers company. We offers only the finest gifts and hampers selections delivered to your satisfactions.
Our impressive selection includes gourmet gift baskets and festive hampers . Besides that, we also offer craft products, corporate gifts, gift box, and other gift for that very special occasion.

We also have selections of cookies, cakes, muffins, chocolates and sweets

You've come to the right place!

For more information and purchase please contact us at our email.
Thank you for your purchase and visiting our blog.
oleole2u@gmail.com

Phone no : (After office Hours)
03-62615020

Sunday, August 14, 2011

Jangan Tak Cuba - Strawberry Swiss Roll


Hari ni nak berbuka kat rumah mak, pikir2 apa nak bawak, pasti adik beradik yang lelain macam2 bawak yg makanan heavy2

Tengok kat dapur barang basah tak berapa nak ada.... capai bowl mixer terus pecah telur, so jadilah swiss roll ni

marilah cuba swiss roll ni sedap dan pasti tak mengecewakan

Bahan A

6 biji telur gred B
113g gula halus
1 sudu teh baking powder
2 sudu teh strawberry emulco
1 sudu besar ovellet
86g tepung super fine
1 sudu besar susu tepung

Bahan B
113g mentega cair

strawberry filling secukupnya


ok cara nak buatnya


Bahan A pukul sehingga kembang dalam 6-7 minit pada speed paling laju, lepas tu masukkan mentega cair , kemudian kacau rata dengan spatula

Tuangkan adunan dalam loyang 10x10, griskan dulu loyang dengan shortening dan lapik dengan kertas macam kat bawah ni


bakar dalam oven pada suhu 150 darjah selama 20minit sampat keperangan seperti dibawah

Bila dah masak keluarkan dari loyang dan biarkan sejuk, dah sejuk baru terbalikkan dan sapu strawberry filing seperti dibawah , pastikan bawah nya ada lapik kertas jugak

pastu baru gulung ya


Saya punya hasil agak retak sikit gulungan nya sebab gulung masa panas, nak cepat takut tak sempat sampai rumah mak sebelum berbuka....

ok selamat mencuba, kalau malas nak buat, order je....hehehehe

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...